Список форумов Форум @ BelAstro.Net Форум @ BelAstro.Net
Форум белорусской любительской астрономической сети

FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   Администрация форумаАдминистрация форума   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 
Истинная любовь похожа на привидение: все ней говорят, но мало кто ее видел. /Ф. Ларошфуко/

Прашу парады: Celestron TravelScope 700 ці PowerSeeker 80 EQ

зарегистрированных: 0, скрытых: 0 и гостей: 1
Зарегистрированные пользователи: Нет
На страницу 1, 2  След.
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум @ BelAstro.Net -> Телескопы и аксессуары
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Лявон
ЛА

Благодарности: 0

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 00:41    Заголовок сообщения: Прашу парады: Celestron TravelScope 700 ці PowerSeeker 80 EQ Ответить с цитатой

Прывітанне! З надыходзячымі Новым годам і Калядамі!

Хачу прыдбаць сабе тэлескоп з мэтаю назірання за планетамі Сонечнае сістэмы. Хацелася б набыць апарат недарагі, даволі магутны і пры гэтым мабільны. Мне падабаецца мадэль Celestron PowerSeeker 80 EQ (http://www.optical.by/15/17/591/303/). Фокус там 900 мм, у камплекце ёсць патройная лінза Барлоу. Вага разам з прыладамі -- больш як 8 кг. Наколькі такі апарат будзе зручны для мабільнага карыстання? Ці не зацяжкі? Наколькі для аматара-пачаткоўца магчыма штораз наладжваць экватарыяльную мантыроўку? Наколькі такая мантыроўка лёгкая для асваення пачаткоўцам? Можа лепш звярнуць увагу на азімуатальнае мацаванне?

Ёсць такая вось мадэль: Celestron TravelScope 700 (http://www.optical.by/15/17/589/595/) на азімуатальнай мантыроўцы. Адносна недарагі: 120 $. Аднак дадаткова давядзецца набываць лінзу Барлоу; да таго ж фокус у оптыкі гэтай мадэлі меньшы больш як удвая -- 400 мм. Сярод значных плюсоў у дадзеным выпадку вага -- 1,5 кг.

Буду вельмі ўдзячны за параду дасведчаных астраномаў: што лепш выбраць? Можа варта разгледзець мадэль даўгафокуснага тэлескопа з меньшай апертураю і, адпаведна, меньшай вагою?
Лявон сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
RadioAdmin Lupus
hv
RadioAdmin

Благодарности: 100

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 01:28    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Лявон, дзень добры!

Па-першае, калі вы жадаеце назіраць менавіта за планетамі, то лепшымі з'яўляюцца не рэфрактары (у якіх аб'ектыў -- гэта лінза), а рэфлектары, у якіх галоўным элементам з'яўляецца сферычнае ці парабалічнае люстэрка. Фокус -- лепш больш за 750 мм + лінза Барлоу. За $240-$300 вы не атрымаеце ад рэфрактара тое, што можна атрымаць ад рэфлектара таго ж кошту. Па-другое, вельмы важнай з'яўляецца манціроўка ("трынога") -- лепш браць экватарыяльную. Настроіць яё ня цяжка -- калі вы з Менску, то у Планетарыі ёсць астранамічны клуб, дзе вам абавязкова дапамогуць авалодаць гэтым прыстасаваннем. Smile

Лепш прыходзьце у клуб -- там можаце паглядзець на рефлектары апертурай 130 і 150 мм і атрымаць кансультацыю.

Дадаткова: http://spro.by/332

Спадзяюся, ніхто ня будзе вас блытаць з lavon'ам з гэтага форума...

"Познавший себя -- собственный палач." (с) Ф. Ницше
"Просто я живу на улице Ленина
И меня зарубает время от вре-ме-ни..." (с) Ф. Чистяков

Последний раз редактировалось: Lupus (Пн Дек 27, 2010 04:58), всего редактировалось 1 раз
Lupus сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden] Посетить сайт автора
Модератор Serhei
hv
Модератор

Благодарности: 204

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 01:49    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Не стоит спешить с выбором. Вышеуказанные модели далеко не оптимальны для поставленных задач. В данной ценовой категории можно найти игрушку и получше. Рассмотрите возможность покупки за рубежом, в той же Москве например. Там выбор больше и цены приятнее. Как правильно сказал Lupus лучше брать рефлектор, желательно с большим фокусом.

Meade 8" LightBridge Deluxe на Eq-платформе; Yucon 20x50; ЗТ4; Pentax XCF 10x50

Herschel 400 cat. complete
Serhei сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden] Посетить сайт автора
Лявон
ЛА

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 12:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Шчыра дзякую за парады.

Праўду кажучы, у мяне ляжыць у хаце ўжо гадоў ня помню колькі камплект оптыкі: люстэрка з апертураю на 200 мм і адлюстравальнік, здаецца, парабала -- прыдбаў калісьці даўно ў аднаго добрага чалавека, але тэлескоп пакуль што так і не змайстраваў. Адразу пасля пакупкі майстраванне замарудзілася праз розныя драбязкія справы, і, як гэта часта здараецца ў выпадку, калі праца адкладаецца "на потым", творчыя памкненні паспяхова заглухлі. Самую ідэю пабудовы тэлескопу я не пакідаю, аднак пакуль што засяродзіцца толькі на ёй не выпадае. Разам з гэтым на зоры паглядзець часам карціць вельмі; ёсць у мяне бінокаль, але ён у дадзеным выпадку памочнік дрэнны.

Вось і думаю набыць нейкі недарагі інструмант, каб яго выкарыстоўваць у якасці падручнага; пагатоў, што кошты значна зніжыліся ад таго часу, калі я набываў сабе люстэркі, дый асартымент пашырыўся -- тады, апрача "ТАЛаў", здаецца, нічога і не было. Пакуль што гаворкі не вядзецца пра тэлескоп вышэйшага ўзроўню, -- маю інтарэс да Космасу больш эстэтычны, чым даследчыцкі. Мне патрэбнае штось мабільнае, трывалае, універсальнае, для эпізадычных назіранняў, дык таму я заглядаюся ў бок рэфрактара з прыймальнымі для маех абывальніцкіх запатрабаванняў характарыстыкамі. Хацелася б да працэсу набыцця падысці прагматычна, з тым, каб набытую оптыку (лінзы, фільтры), а таксама аксесуары да оптыкі, можна было б з часам спалучыць з люстэркамі, што маю ў рэзерве.

Мабыць, ехаць у Маскву, каб набываць там тэлескоп, варта ў тым выпадку, калі ставіць на мэце пакупку саліднага апарата. Наўрад я шмат ашчаджу грошай пры пакупцы ў Маскве тэхнікі пачатковага ўзроўню. Хаця сам факт неразвітасці вытворчых і маркетынгавых справаў у Беларусі, дзе маюцца аптычныя заводы з адпаведнымі тэхналогіямі, засмучае; мабыць, каб зрабіць сэрвіснае абслугоўванне тэлескопа, таксама трэба яго везці ў Маскву?

>> Lupus

Дзякуй за запрашэнне ў клуб. Ён працуе штодзённа? І да каго мне там трэба звярнуцца? Цяпер, у зімовы перыяд, я бываю ў сталіцы перыядычна -- прыкладна, раз на тыдзень: прыязджаю цягніком каля 12 дня, заступаю на дзяжурства ўвечары, дзяжуру двое сутак, потым з'язджаю ў 16:22. Ці магчыма сумясціць такі графік з работаю клуба?
Site Admin Deimos
hv
Site Admin

Благодарности: 79

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 13:07    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Расскажите подробней, какие объекты Вас интересуют: Луна, планеты, дальний космос? Если интересен компактный инструмент, то можно взять светосильный рефрактор с апертурой 70-100 мм, и иметь в комплекте набор окуляров и лизны Барлоу. Но это немножко другой бюджет.
В Москве с покупками бывает попроще: там и выбор побольше, и цены умеренней. Я раньше часто мотался в командировки туда - много чего привёз. Сейчас, увы, лавочка прикрылась как минимум до весны. С optical.by последнее время имеются определённые проблемы (поиском по форуму можно найти), надеюсь, они не навечно.
Клуб работает в пятницу и субботу с 18.00 до 22.00. В пятницу людей бывает побольше, но в субботу можно договориться и раньше организоваться. Разумеется, сейчас новый год и прочие праздники немножко собьют график работы планетария и сбора астроклуба.
Окуляры сопрягаются прекрасно как с рефлекторами, так и с рефракторами и катадиоптриками, главное чтобы окулярный узел был нужный. Есть два распространённых стандарта посадки - 1.25" и 2".
Сервисное обслуживание нужно довольно редко, и делается в домашних условиях: телескоп - довольно простой в эксплуатации инструмент. Рефракторы требуют ухода реже, чем рефлекторы.

Профи-диванщик с опытом, есть диплом А4 в рамке.
Deimos сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
Лявон
ЛА

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 17:00    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Хацелася б пачаць астранамічныя назіранні з бліжэйшых планеты і зоркі -- Месяца і Сонца. А потым паступова паглыбляцца ў Космас. Ва ўсялякім разе, на Месяц я заўсёды гляджу з захапленнем і без тэлескопа.

Інфармацыю з сайта "Оптыкал" я проста ўзяў дзеля ілюстрацыі. На форуме я чытаў аб праблемах, сувязаных з продажам тэлескопа гэтай крамаю. Думаю, агучаная праблема тыповая, яна вынікае з нецывілізаванасці нашага беларускага рынку, дзе прадпрыймальнікі спрабуюць вырашыць пытанне маркетынгу хто як умее; у большасці выпадкаў, тут ёсць шмат аб'ектыўных прычынаў, незалежных ад прадаўцоў. Я неяк купляў так ноўтбук з Масквы; потым ноўтбук зламаўся, потым яго павезлі ў Маскву па гарантыі, потым доўга рамантавалі... Карацей, некалькі месяцаў чакання... З фотаапаратам была падобная карціна -- праўда, там атрымалася вырашыць пытанне даволі хутка, але гэта проста было шчаслівае супадзенне, што хтось з фірмы тэрмінова ехаў у Маскву... Дарэчы, у "Гугле" я знайшоў беларускія інтэрнэт-крамы з прыгаданымі вышэй мадэлямі тэлескопаў "Цэлестрон", якія каштуюць на 15-20 долараў танней, чым у "Оптыкале" -- як я разумею, тэхніку вязуць таксама з Масквы прыватным чынам і патрабуюць ад пакупніка перадаплаты.

Чаму я спыніў увагу на марцы "Цэлестрон"? Проста ўбачыў іх у ЦУМе з тыдзень таму назад, -- і як мне падалося, кошт быў не вышэйшы, чым у інтэрнэт-крамах. І ледзь сабе не купіў апарат, але меў шмат клункаў, таму вырашыў адтэрмінаваць пакупку на тыдзень. А праз тыдзень, калі прыехаў, апарат ужо забралі; застаўся там адно рэфлектар на выгляд даволі прыстойны і рэфрактары з малой апертураю. Думаю, пры пакупцы тавара ў ЦУМе многія прыгаданыя на старонках форуму недарэчнасці, што сувязаныя з інтэрнэт-гандлем, можна паспяхова і хутка вырашыць.

Дзякуй за інфармацыю пра дзейнасць Астраклуба. Спадзяюся, пасля Новага года, як толькі прыпадзе мне апынуцца ў Менску ў патрэбны час, завітаюся ў клуб на некалькі гадзінаў. Буду ўдзячны за парады.
Site Admin Deimos
hv
Site Admin

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 17:17    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Есть ещё одна площадка, где продают оптику: см. второй вариант

Deimos сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
lavon
ЛА

Благодарности: 10

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 19:45    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Lupus писал(а):
Лявон, дзень добры!

Па-першае, калі вы жадаеце назіраць менавіта за планетамі, то лепшымі з'яўляюцца не рэфрактары (у якіх аб'ектыў -- гэта лінза), а рэфлектары, у якіх галоўным элементам з'яўляецца сферычнае ці парабалічнае люстэрка.

Very Happy

на гэтым форуме ўладу захапілі рефлектаршчыкі і падманваюць народ!
ганьба!

Very Happy

«Бачыце гэтыя буйныя зоркі,
Ясныя зоркі Геркулеса?
Да іх ляціць наша сонца,
I нясецца за сонцам зямля.
Хто мы такія?
Толькі падарожныя, — папутнікі сярод нябёс.
Нашто ж на зямлі
Сваркі i звадкі, боль i горыч,
Калі ўсе мы разам ляцім
Да зор?»
Максім Багдановіч

Последний раз редактировалось: lavon (Пн Дек 27, 2010 21:51), всего редактировалось 1 раз
lavon сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden] Посетить сайт автора
aeromash
ЛА

Благодарности: 115

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 20:00    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

"Все пришельцы в Россию будут гибнуть под Смоленском" - фильм "Формула любви"
aeromash сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden] Посетить сайт автора
Site Admin Deimos
hv
Site Admin

Добавлено: Пн Дек 27, 2010 20:07    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

У рефлекторов два плюса: низкая цена и отсутствие хроматических аберраций. Дальше больше минусов. Но первый плюс часто бывает сильнее.

Лявон
ЛА

Добавлено: Вт Дек 28, 2010 01:02    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

>> см. второй вариант

Па-мойму, сайт www.fotooptika.com больш не існуе: на ягоным месцы нейкая левая інфармацыя.
Модератор Sidewinder
hv
Модератор

Благодарности: 227

Добавлено: Вт Дек 28, 2010 01:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Лявон писал(а):
>> см. второй вариант

Исправьте: www.fotooptika.by

www.visual.belastro.net
Прокат телескопов
Sidewinder сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden]
Site Admin Deimos
hv
Site Admin

Добавлено: Вт Дек 28, 2010 09:11    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Исправил.

Лявон
ЛА

Добавлено: Ср Янв 26, 2011 22:19    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Сябры, прывітанне!

Дапамажыце з парадаю: прадавец, у якога я маюся купіць прыгадланы вышэй васьмідзесяты "Цэлестрон", прапануе ўзяць са скідкаю "Скай Вотэр 909 Экв2". (http://www.optical.by/15/18/716/131/) з фокусам таксама 900. Калі буду браць "Цэлестрон", ён мне абыдзецца 240 у.е. + 20 у.е. за месяцовы фільтр. За "Скай Вотэр" давядзецца заплаціць 300 у.е. за мадэль на экв. падстаўцы другога пакалення + 70 у.е. за падвойную лінзу Барлоу; у гэтым выпадку месяцовы фільтр ён гатовы аддаць бясплатна. Прадавец сцвярджае, што розніца паміж тэлескопамі не толькі ў апертуры і экв. мантыроўках (у "Цэлестрона" яна першага пакалення), але і ў аптычнай якасці (напрыклад, у "Цэлестрона" патройная лінза Барлоу -- пластмасавая, у той жа час "скайвотэраўская лінза" -- шкляная, высокаякасная; ёсць й іншыя адрозненні на карысць "Скай Вотэра") Што рабіць? Прашу параіць, па магчымасці, аператыўна, бо заўтра мне трэба даць канчатковы адказ.

Ёсць яшчэ варыянт узяць тэлескоп сістэмы Маскутава з апертураю 90 (http://www.optical.by/15/18/717/139/) з фокусам больш як метар за 300 у.е: там таксама давядзецца мяняць экватарыяльнае мацаванне першага пакалення на другое -- гэта значна павялічыць выдаткі, што вельмі непажадана, апошняга бо часу жыву, як наш беларускі цар: расходы значна перавышаюць даходы.
Модератор DzmitryK
hv
Модератор

Благодарности: 839

Добавлено: Ср Янв 26, 2011 23:44    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

909eq2 хороший инструмент. Лучше брать его, однозначно.
DzmitryK сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение [hidden]
Лявон
ЛА

Добавлено: Чт Янв 27, 2011 00:44    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Дзякуй.

Я таксама схіляюся чамусьці ў бок 909-га на экв. мантыроўцы ня гледзячы на пэўныя фінансавыя цяжкасці.
Лявон
ЛА

Добавлено: Сб Янв 29, 2011 17:43    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Прывітанне.

Учора прывезлі тэлескоп. Браў у "Оптыкале": даставілі даволі хутка -- у панядзелак сувязаўся з прадаўцом, цягам тыдня абмяркоўвалі аптымальны варыянт апарата, у пятніцу прывезлі мне на працу (трэба сказаць, што я ў Менску бываю перыядамі -- таму для мяне такі варыянт быў зручны). Учора змантаваў тэлескоп на падстаўцы. Тэлескоп каштаваў мне ў 300 д. (у наборы два акуляры х10 і х20, дыяганальнае люстэрка, экв. мантыроўка другога пакалення, трыног), х2 лінза Барлоу абышлася мне ў 70 д., месяцовы фільтр даўся мне як падарунак.

Адразу кінулася ў вока, што назва тэлескопа "Synta Acuter SK 909EQ2", хаця мы з прадаўцом размаўлялі пра "Synta Sky-Watcher
909 EQ2", пры гэтым гарантыйны талон на 2 гады быў выпісаны акурат на апарат ск-в. Патэлефанаваў прадаўцу, ён мяне запэўніў, што гэта дзве ідэнтычныя мадэлі, якія проста ідуць пад рознымі назвамі. Пры гэтым ён вусна пацвердзіў праўдзівасць гарантыі. Палез у інтэрнэт: сапраўды, на здымках тэлескопы з рознымі назвамі нічым не адрозніваюцца адно ад аднаго, нават трыногі аднолькавыя, параметры аднолькавыя таксама; выпускаецца оптыка ў адным і тым жа кітайскім горадзе на прадпрыемствах, якія ўваходзяць у склад агульнае кампаніі "Сінта". Такім чынам, мой тэлескоп, па ўсім відаць, клон з прабіркі. :)

Пры мантажы выявілася, што адсутнічаюць болт з гайкаю на адным з двух хамутоў, якія мацуюць тэлескоп да экватарыяльнае падстаўкі. Праблему мяркую вырашаць шляхам пошуку патрэбных балта і гайкі ў крамах.

Цяпер вось думаю як бы ў Менскі астраклуб патрапіць, каб пачуць там практычныя парады па настройцы тэлескопа і карыстання ім. Справа гэтая нялёгкая, бо бываю ў Менску перыядамі, цягам якіх знаходжуся на працы, кінуць якую нельга. Вось і сёння дзяжуру ноччу, -- магчыма, удасца сёння ноччу глянуць сваім дылетанскім вокам з падворка офіса на неба, якое сям-там праясняецца.
lavon
ЛА

Благодарности: 10

Добавлено: Вс Янв 30, 2011 19:33    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Віншую.
Добры тэлескоп.

«Бачыце гэтыя буйныя зоркі,
Ясныя зоркі Геркулеса?
Да іх ляціць наша сонца,
I нясецца за сонцам зямля.
Хто мы такія?
Толькі падарожныя, — папутнікі сярод нябёс.
Нашто ж на зямлі
Сваркі i звадкі, боль i горыч,
Калі ўсе мы разам ляцім
Да зор?»
Максім Багдановіч
Лявон
ЛА

Добавлено: Вт Фев 01, 2011 01:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Lavon, дзякуй.

Пакуль што інструмант не расчароўвае. Былі сумненні паводле вагі -- ці не зацяжкі? Аднак пешая прагулка па сталіцы з мантыроўкаю і трыногам у рукзаку, які і без гэтага быў не пусты, і з тэлескопам у скрынцы, якую нёс у рукох, паказала, што апарат даволі мабільны. Цяпер вось трэба зрабіць для тэлескопа футарал з чагосьці лёгкага...

Учора ўвечары прыехаў з Менску ў Масты. Неба было яснае, зорнае, але тэлескоп не станавіў праз адсутнасць прыгаданых шруба і гайкі ў адным з хамутоў -- труба мае значны люфт, а пры бакавых нахілах дык і, увогуле, выпадае з гнязда мантыроўкі. Сёння шукаў па крамах нітаванне, але патрэбнага не знайшоў -- у тэлескопе шруб, як, мне падаецца, са значна шырэйшым крокам нарэзкі, чым у тых звычайных, што прадаюцца ў будаўнічых крамах. У прынцыпе, малатком можна загнаць у хамут шруб і з іншым крокам рэзі, аднак каб не пэнькнула канструкцыя -- падаецца, што хамут з парашка, а кітайскую парашковую металургію нярэдка дакараюць.
Днямі збіраюся з'ездзіць у Гародню, пашукаць там. А не, дык буду шукаць токара ці штось хімічыць...

Пытанне па шукальніку: ён дае перакулены від -- так і павінна?
Модератор Pova
hv
Модератор

Благодарности: 15

Добавлено: Вт Фев 01, 2011 08:07    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Химичить не надо.
В принципе, мы туда загоняли М5 (со временем Very Happy ), но если не хочется сразу так вот портить товарный вид - М4 с шайбами и гайками сработают на ура, люфта не будет Wink .
А что небо пропустили - это зря. Мы в таких случаях скотчем его, скотчем Проволочки, изолента, верёвочки - всё, что найдём под ногами (пару раз забывали или теряли, обнаруживали только в поле )
Да, рефрактор даёт перевёрнутое изображение. Для астрономических целей это не важно.

Pova сейчас оффлайн  Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум @ BelAstro.Net -> Телескопы и аксессуары Часовой пояс: GMT + 3
На страницу 1, 2  След.
Страница 1 из 2

Перейти: