|
Форум @ BelAstro.Net Форум белорусской любительской астрономической сети
|
|
| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
|
Лявон
ЛА
|
|
Добавлено: Вт Фев 01, 2011 22:09 Заголовок сообщения: |
|
|
Скотчам прымацаваць не дадумаўся... Трэба ўзяць ідэю на ўзбраенне.
Сёння падабраў гайку з вушкамі з набору ад нейкае кампаніі "Кінг компані"... Маркіроўка нейкая дзіўная -- "рс", -- але падыходзіць як мае быць. Зрэшты, у гэтай справе я арэентуюся дрэнна: помніцца, сутыкаўся з рэззю М (мабыць, найбольш распаўсюджаная) і S... Цяпер засталося шруб знайсці.
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
Лявон
ЛА
|
|
Добавлено: Вт Фев 01, 2011 23:06 Заголовок сообщения: |
|
|
| Цяпер падумаў, што "рс" -- гэта, відаць, пікселы; па ўсім відаць, гаворка вядзецца пра памер кроку нарэзкі; а тып нарэзкі не паведамляецца, --але, дакладна, гэта не М.
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
Лявон
ЛА
|
|
Добавлено: Ср Фев 02, 2011 00:23 Заголовок сообщения: |
|
|
Штосьці плявузгнуў, і сам не зразумеў што...
Палез у э-сетку. Атрымалася знайсці сякія-такія эклектычныя звесткі паводле замежнае маркіроўкі патрэбнае мне дзюймовае рэзі 1/4"-20 25 рс (таксама становіцца на болт у хамуце і гайка 1/4" - 28 25 pc): 1/4" -- гэта дыяметар, 20 колькасць ніткаў на дзюйм... 25 рс -- невядома што... Але акурат гэткую штуку буду шукаць, паколькі справа пайшла на прынцып... :)
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Pova
Модератор
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
Лявон
ЛА
|
|
Добавлено: Ср Фев 02, 2011 01:49 Заголовок сообщения: |
|
|
Верхні болт 1/4" дыяметральна падыходзіць пад ніжнюю адтуліну ў хамуце, але не стасуецца з ейнай разьбою -- там іншы крок (дый, падаецца, іншы тып нарэзкі). У мяне на верхнім шрубе ў хамуце стаіць маркіроўка S 8.
Звярнуў увагу, што ў маім наборы гайкаў ідзе градацыя ня толькі па велічыні дыяметру і колькасці ніткаў на дзюйм, але і паводле велічыні вушкаў гайкі; адсюль я раблю выснову, што рс -- азначэнне знешняга памеру гайкі: найбольшы "калібр" гайкаў у маім наборы -- гэта 20 рс, сярэднія памеры -- 25 рс, найменьшыя -- 30 рс. Гэта здагадкі, сам ня ўпэўнены, ці ў слушным накірунку працуе логіка.
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
Лявон
ЛА
|
|
Добавлено: Сб Фев 19, 2011 16:34 Заголовок сообщения: |
|
|
Пытанне з шрубом вырашылася вельмі проста: высветлілася, што я не ўважліва прачытаў мануал, таму прыкручваў хамуты да мантыроўкі з дапамогаю мацавання для фотаапарата. Паколькі разумные людзі мяне накіравалі на слушны шлях, пытанне, што марочыла галаву і ўдзень, і ўначы, адпала імгненна. Усё зраслося цудоўна.
Падаецца, заяўленая тэма на пачатку гэтае галінкі вычарпала сябе. Яе развіццё і працяг на новым узроўні можна пачытаць у галінцы "Астранамічныя назіранні: першыя крокі". http://www.forum.belastro.net/viewtopic.php?p=27688#27688
|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы не можете скачивать файлы
|
|